Windows 10 kopen

Veel mensen denken dat als je Windows 10 wilt kopen, dat je dan ontzettend duur uit bent. Dat hoeft juist absoluut niet het geval te zijn, je moet alleen even weten wat je moet doen en ook jij kunt Windows 10 kopen vanaf slechts 16,95!

Om te beginnen vertel ik je wat je NIET moet doen: ga NIET naar de winkel om daar een DVD / CD-ROM te kopen, dan ben je al snel 150 euro kwijt, bestel de DVD / CD-ROM ook NIET online. Je betaalt dan onnodig veel geld Windows 10.

Wat je WEL wilt doen is het volgende: je download windows 10 vanaf de officiele website van Microsoft (dit doe je hier: https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/get-windows-10), zodat je zeker weet dat je een juiste en legale versie op je computer hebt staan.

Vervolgens koop je online een Windows 10 licentie key waarmee je de gedownloade Windows 10 versie kunt activeren. Deze koop je hier: Windows 10 licentie key of hier Windows 10 kopen

Je download dus via microsoft zelf Windows 10, dan koop je een activatie code en je bent voor 16,95 klaar! Een kind kan de was doen!

Verschil tussen Windows 10 OEM en RETAIL

Je zult zien dat je voor zowel Windows 10 OEM als Windows 10 RETAIL activatie keys kunt kopen. Let even goed op en bepaal eerste welke key jij nodig hebt.

Met een OEM key kun je een compleet nieuwe installatie van Windows 10 activeren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een nieuwe pc hebt gekocht waarop je Windows 10 hebt geinstalleerd, of als je een oudere pc geformatteerd hebt en opnieuw Windows 10 hebt geinstalleerd.

Met een RETAIL key kun je een oudere versie van Windows upgraden naar Windows 10. Stel je hebt een computer waar nu Windows 8 op draait, dan kun je met de RETAIL key deze versie upgraden naar Windows 10.

Windows 10 Home of Professional

Windows 10 Home en Professional zijn beiden volledige versie van Windows 10. Er zijn een aantal verschillen welke vooral voor zakelijke gebruikers interessant zijn maar dit betekend niet dat een thuisgebruiker deze opties niet interessant kan vinden. Zo is bijvoorbeeld BitLocker een programma om bestanden te versleutelen om zo jouw privacy te garanderen onderdeel van de Professinal edition van Windows. Wil je soms op afstand inloggen op jouw computer? Ook dan is de Pro uitvoering interessant want de Remote Desktop zit hier in. Dit zijn slechts twee van de verschillen. Hier onder zie je een volledig overzicht van alle verschillen tussen de twee uitvoeringen.

Windows 10 HomeWindows 10 Professional
Max RAM128GB512GB
Aanpasbaar startmenuXX
Windows Defender & FirewallXX
CortanaXX
Hiberboot and IntantGoXX
Windows HelloXX
Virtual DesktopsXX
Snap AssistentXX
ContinuumXX
Edge BrowserXX
Device EncryptionX
Domain JoinX
Group Policy ManagementX
BitLockerX
Remote DesktopX
Client Hyper VX